Adapter za indukciju je proizvod koji će Vam omogućiti da i na Vašoj novoj indukcijskoj ploči kuhate i s dosadašnjim posuđem koje nije prilagođeno indukcijskim kuhalima. Uz ovaj adapter Vaše posuđe je ponovno funkcionalno.

Mi adapter za indukciju nudimo trenutno u 5 raznih veličina, od 12 do 26 cm, koje proizvode dva renomirana talijanska proizvođača Risoli i Frabosk.

Ok, shvatili ste da će te na ovaj način moći koristiti i drago i staro posuđe i na Vašem novom, modernom, indukcijskom kuhalu ali se sad pitate koju veličinu diska za indukciju odabrati za koji promjer posude? Da bi ispravno kuhali i da bi rasipanje energije bilo što manje bitno je da veličina diska bude što bliža veličini Vašeg lonca, tave - posude koja nije prilagođena indukciji. Ako promjer posude bude veći od adaptera za indukciju, diska za indukciju, princip će i dalje funkcionirati ali će se zagrijavanje posude odvijati sporije, ako promjer posude bude značajno manji moglo bi doći do deformacija diska prilikom korištenja tako da svakako treba izbjegavati uporabu malih lonaca na velikim diskovima.

Kako bi pokrili sve mogućnosti s Vašim posuđem nudimo širok asortiman diskova za indukciju. Štoviše ako želite cijeli dijapazon promjera pokriti predlažemo da uzmete paket koji smo oformili specijalno za tu prigodu a možete ga naći na ovom linku.

https://www.kuhinja.net/indukcijski-diskovi-komplet-od-3-velicine-12-14-22cm

Diskove možete kupiti i pojedinačno, od Risolia nudimo:

22cm https://www.kuhinja.net/adapter-za-indukciju-22cm-indukcijski-disk

26cm https://www.kuhinja.net/adapter-za-indukciju-26cm-indukcijski-disk

Radi se o elegantnim diskovima s posebnom rasklopivom bakelitnom ručkom koja se lagano stavlja i skida, pritiskom dugmeta.

Iz linije Frabosk tvornice nudimo već spomenute tri veličine iz paketa, diskovi se mogu kupiti i pojedinačno u veličinama :

12cm https://www.kuhinja.net/induktor-12cm-bezrucke

14cm https://www.kuhinja.net/induktor-14cm

22cm https://www.kuhinja.net/induktor-22cm

Prije nego krenete upotrebljavati Vaš novi podložak za indukciju imajte na umu da će on funkcionirati isključivo na posuđu s ravnim dnom, sve zaobljeno i na drugi način zakrivljeno i oštećeno posuđe bit će neupotrebljivo. Isto tako nemojte nikada ostavljati sam adapter bez ikakvog posuđa na upaljenom indukcijskom kuhalu, već nakon par desetaka sekundi ( nemojte provjeravati molimo Vas ) doći će do deformacija podloška, tj. Vašeg adaptera. Primijetili smo da na internetu već postoje članci koji Vam savjetuju da sami izradite adapter za Vaše posuđe kako bi ga mogli koristiti i na indukcijskom kuhalu, pitate se kako napraviti adapter za indukcijske ploče? Zašto? S obzirom na to da mi prodajemo tri razne veličine za 206kn a vi vjerojatno nemate osobnu ni obiteljsku čeličanu ni valjaonicu metala čini se da će te uštedjeti vrijeme, novac, željezo i mišiće ako jednostavno naručite svoje indukcijske adaptere.

Općenito radi se o proizvodu koji je novi na tržištu i nema još standardiziran naziv, spominju se razni nazivi i to :

adapter za indukciju
adapter za indukcijsku ploču
disk za indukciju
disk za indukcijsku ploču
podloga za indukcijsku ploču
podloga za indukciju
podložak za indukcijsku ploču
podložak za indukciju
podmetač za indukcijsku ploču
podmetač za indukciju
adaptor za indukciju
adaptor za indukcijsku ploču
induktor
indukcijski disk
adaptor za indukciju
dodatak za indukcijsku ploču
indukcijski adapter
podloga za indukcionu ploču
adapter za indukcionu ploču
nastavak za indukcijsku ploču

Nama se naziv adapter  za indukciju čini najprikladnijim. U dilemi kako se kaže adaptor ili adapter vodili smo se rješenjem iz engleskog jezika jer se ionako radi o tuđici, kažu da se teoretski može upotrijebiti i adaptor no taj nam se izraz ipak čini prikladnijim na osobu koja nešto adaptira npr. knjigu, stan ili vozilo, ovdje je ipak riječ o stvari, dakle adapteru.

Naručite, stiže odmah!

Dostava je kod nas uvijek besplatna za sve narudžbe iznad 200 kn.