Kuhinja.net koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice. Nastavkom boravka na našoj stranici dozvoljavate nam da koristimo kolačiće na način kako smo opisali u našoj cookie policy. - O Kolačićima... - Shvaćam. Sakrij poruku.

KUHINJA.NET - INTERNET PRODAVAONICA

Opći uvjeti poslovanja

Na niže izložene uvjete poslovanja primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača (N.N. 41/2014.), glava III. – Sklapanje ugovora izvan poslovnih prostorija i ugovora na daljinu, od članka 57. do članka 79.
Internetska stranica www.kuhinja.net je pod upravljanjem trgovačkog društva Tenpla d.o.o. (dalje u tekstu: Tenpla). Tenpla omogućuje korištenje usluga i sadržaja internetske stranice te je isto regulirano ovim Uvjetima korištenja (dalje u tekstu: Uvjeti).
Usluge Internet prodavaonice dostupne su na internetskim stranicama www.kuhinja.net dalje u tekstu Kuhinja.net Internet prodavaonica.
Kuhinja.net internet prodavaonica i sve pridružene stranice i servisi koji pripadaju domeni www.kuhinja.net mogu se koristiti za Vašu privatnu upotrebu bez ikakvih naknada za korištenje, a prema niže navedenim uvjetima i pravilima. Korištenje kuhinja.net Internet prodavaonice obvezujete se poštivati uvjete i pravila te se smatra da su korisnici u svakom trenutku upoznati sa istima, te da iste u cijelosti razumiju i prihvaćaju.
Dolje navedeni opći uvjeti odnose se na korištenje Kuhinja.net Internet prodavaonice isključivo na području Republike Hrvatske i EU.

U
vjeti kupnje / prodaje
Uvjeti te postupak kupnje/prodaje robe putem definirani su kroz sljedeće etape:

 • registracija (nije obavezna)
 • narudžba ( neopoziva )
 • plaćanje, s primljenom uplatom počinje teći rok dostave
 • dostava, rok dostave se završava kad je roba spremna za isporuku
 • povrat/reklamacija robe (sukladno zakonu)

Putem Internet prodavaonice omogućuje se kupnja cjelokupnog asortimana robe koja se nalazi u ponudi te se besplatno dostavlja kupcu prema adresi dostave koja je navedena u narudžbi.   Kupcem se smatra svaka osoba koja koristeći Internet prodavaonicu elektroničkim putem naruči barem jedan proizvod.
Sve cijene izražene su u Hrvatskoj nacionalnoj valuti, Hrvatska Kuna (HRK), i uključuju PDV.
Tenpla zadržava pravo neisporuke narudžbe uz povrat uplačenih sredstava.

Registracija

Registracija nije obavezna, što znači da proizvode možete naručiti i ukoliko niste registrirani korisnik prihvačajući ovdje navedene uvjete poslovanja. Korisnički račun kreira se samo za jednu fizičku ili pravnu osobu. Registracijom za usluge, korisnik dobiva podatke o korisničkom računu - korisničko ime i lozinku. Korisnički račun nije prenosiv na druge osobe. Korisničkim računom pravnih osoba može se koristiti samo odgovorna osoba navedena kao takva pri registraciji.
Da biste se registrirali na Kuhinja.net internet prodavaonicu morate imati najmanje 18 godina. U postupku kreiranja korisničkog računa, korisnik je obvezan odabrati naziv ili ime pod kojim će ostvarivati usluge i odabrati sigurnosnu zaporku te dostaviti valjanu e-mail adresu. Svi podaci potrebni za registraciju ili kreiranje korisničkog računa moraju biti istiniti pri čemu je izričito zabranjeno korištenje ili uporaba tuđih podataka. Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije. Ukoliko dođe do bilo kakve promjene podataka koje ste unijeli prilikom registracije, molimo Vas da u čim skorijem roku ažurirate Vaš korisnički račun, odnosno obavijestite nas o nastalim promjenama putem e-mail adrese: info@kuhinja.net .
Naručitelj odgovara za ispravnost svih unesenih podataka prilikom kupovine artikala. Naknadne promjene nisu moguće.

Na
ručivanje robe
Proizvodi se naručuju elektroničkim putem. Pritiskom gumba : dodaj, odabrani proizvod se dodaje u potrošačku košaricu. Proizvodi se smatraju naručenim u trenutku kada kupac prođe cijeli proces „Naplate“ (checkout procedura).
Na e-mail kojim ste se registrirali kao kupac dobiti ćete potvrdu da je narudžba zaprimljena od strane Kuhinja.net internet prodavaonice.
Ukoliko ne dobijete ovakvu poruku, molimo Vas da provjerite da li se artikli nalaze u Vasoj košarici nakon prijave na stranicu Kuhinja.net Internet prodavaonice te ukoliko nisu ponovite proces naručivanja.Također, postoji mogućnost da je kupac pogrešno unio adresu svoje elektronske pošte. U tom slučaju molimo kupca da nas kontaktira putem maila kako bi provjerili je li narudžba zaprimljena.
Ukoliko niste sigurni kako izvršiti kupnju, slobodno nas kontaktirajte.
Neke od fotografija na Kuhinja.net Internet prodavaonici samo su ilustrativne prirode. Osnovne karakteristike proizvoda, način uporabe, cijene, posebne akcije i pogodnosti, načini plaćanja i dostave odnose se na one koji su važeći u trenutku zaključene narudžbe. Navedeni podaci će biti naznačeni uz svaki proizvod.
Cijena proizvoda, u koju je uključen iznos PDV-a i trošak dostave, vidljivi su u košarici za kupnju prije zaključenja narudžbe. Sve cijene su izražene u hrvatskim kunama (HRK).

Raskid narudžbe

Korisnik koji je zaključio narudžbu ima pravo istu jednostrano raskinuti u okviru važečih zakonskih regulativa.
Iznimno, kupac nema pravo na jednostrani raskid narudžbe koja se odnosi na:

 • prodaju proizvoda čija je cijena ovisna o fluktuacijama na financijskom tržištu
 • pružanje usluge, ako je pružanje usluge, uz izričit pristanak kupca, započelo prije isteka roka u kojem je kupac imao pravo tražiti raskid ugovora
 • prodaju proizvoda izrađenih na temelju kupčeve specifikacije i/ili proizvoda izrađenih isključivo za kupca
 • prodaju proizvoda koji po prirodi stvari (svojoj naravi) nakon kupnje ne može biti vraćen
 • kupac je dužan prije isteka roka za jednostrani raskid ugovora obavijestiti trgovca o svojoj odluci da raskine ugovor pisanim putem uz navođenje računa i naziv kupljenog proizvoda ili usluge te isti uputiti elektroničkom poštom na adresu: info@kuhinja.net ili poštom na adresu: Tenpla, Marjanski put 24, HR-21000 Split. Dan raskida Ugovora smatra se dan kada je Tenpla primila pismenu obavijest kupca o raskidu narudžbe. Uplaćeni novac Tenpla vraća kupcu na račun u roku od 14 dana od dana primitka vračenog proizvoda u stanju sukladno zakonskim uvjetima.

Kupac proizvod mora vratiti poštom ili osobno na adresu trgovca.
Ujedno, kupac je u slučaju raskida dužan izvršiti povrat proizvoda o svom trošku s time da proizvod mora biti neoštećen, nekorišten i u nepromijenjenoj količini te u originalnoj neoštećenoj ambalaži, u protivnom kupac gubi pravo na raskid narudžbe.
Gore navedeni uvjeti imaju učinak i prethodne obavijesti u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača od dana kada su dani kupcu na znanje.

Načini plaćanja
Kupac se obvezuje naručene proizvode platiti jednim od načina plaćanja navedenih na stranicama u trenutku naručivanja.

 • Plaćanje kreditnom ili debitnom karticom. Naručeni proizvodi mogu se platiti online jednom od ovih kreditnih kartica: American Express, MasterCard, Diners, Visa ili Maestro
 • Plaćanje općom uplatnicom. Proizvodi za koje je zaključena narudžba mogu se plaćati uplatom putem opće uplatnice u svim poslovnicama banaka, FINA-e ili uredima Hrvatske pošte ili drugim subjektima platnog prometa. Nakon potvrde narudžbe, Tenpla prosljeđuje e-mailom podatke potrebne za plaćanje općom uplatnicom. Sve podatke je potrebno točno upisati u opću uplatnicu i izvršiti uplatu u roku 5 dana
 • Plaćanje internet bankarstvom. Proizvodi za koje je zaključena narudžba mogu se plaćati putem internet bankarstva bilo koje banke u kojoj je otvorena mogućnost takvog načina plaćanja. Nakon potvrde narudžbe, kuhinja.net prosljeđuje e-mailom sve potrebne podatke za izvršenje plaćanja.
 • Plaćanje predračunom (samo za pravne osobe). Pravne osobe imaju mogućnost plaćanja predračunom. Nakon potvrde narudžbe, Kuhinja.net na e-mail adresu kupca dostavlja predračun. Nakon primitka uplate u skladu s predračunom pokreće se postupak isporuke.
 • Plaćanje gotovinom - pouzećem. Prilikom preuzimanja pošiljke dostavljaču se plaća cjelokupni iznos naznačen u računu te dodatno trošak koji služba za dostavu može imati za primanje plačanja pouzećem.

Otprema robe
Naručena roba biti će složena na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne može oštetiti. Ukoliko dođe do oštečenja ista se moraju prijaviti odmah dostavljaču, prijave oštečenja će biti procjenjene te će se u slučaju opravdane reklamacije na oštečenju roba biti zamjenjena. Ukoliko konkretni reklamirani artikl nije dostupan kupcu će biti ponuđen drugi ili odobren povrat novca.
Otprema naručene robe izvršiti će se od strane Tenple i/ili ugovornih partnera u najkračem mogućem vremenskom periodu ukoliko nije drugačije naznačeno.

Dostava

Dostava je besplatna za područje Republike Hrvatske.
Rok isporuke proizvoda od strane Tenple, kod artikala kod kojih je navedeno da se nalaze na zalihi, je 6 radnih dana od dana zaključene narudžbe, izuzev proizvoda s posebnom napomenom.
U slučaju promjene roka dostave ili bilo koje druge važne okolnosti za izvršenje narudžbe, kupca će o tome odmah obavijestiti naša služba za korisnike.
Dostava na inozemnu adresu, van Republike Hrvatske, posebno se naplačuje u dogovoru s mušterijom.

Reklamacija

U slučaju povrata robe kupac je dužan uputiti reklamaciju e-mailom, telefonski ili pismeno sukladno zakonskim uvjetima i rokovima.
Kupac ima pravo na povrat robe u sljedećim slučajevima:

 • isporuka robe koja nije naručena
 • isporuka robe kojoj je istekao rok trajanja
 • isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja
 • ukoliko je došlo do oštečenja u transportu

U slučaju opravdane reklamacije omogućuje se raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjena proizvoda. Tenpla vrši prikup reklamirane oštećene, neispravne ili pogrešno isporučene robe o svom trošku samo ukoliko se utvrdi da je reklamacija opravdana te da kupac nije utjecao na neispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak robe. U slučaju opravdane reklamacije trošak zamjene proizvoda s novim u cijelosti snosi Tenpla te će refundiranje troškova izvršiti u roku 14 dana po primitku oštečenog/neispravnog artikla.
U slučaju spora oko opravdanosti reklamacije i/ili načina na koji je proizvod vraćen (proizvod mora biti nekorišten, u nepromijenjenoj količini te u originalnoj ambalaži, uz predočen originalan račun i jamstvo, ukoliko postoji) proizvod će se dati na vještačenje vještaku ili stručnoj pravnoj osobi. U slučaju da se vještačenjem utvrdi opravdanost reklamacije, sav trošak zamjene proizvoda snosi Tenpla d.o.o., a u slučaju neopravdane reklamacije trošak će snositi kupac.

Jamstvo

Proizvodi za koje se daje jamstvo u skladu sa zakonom i jamstvom određenim od strane proizvođača imaju jamstveni list. Pravo na korištenja jamstva ostvaruje se uz predočenje računa i jamstvenog lista. Kupac je dužan čuvati jamstveni list i račun. Datum izdavanja računa je datum početka aktiviranja jamstva. Uz opis proizvoda nalazi se podatak na koji period je osigurano jamstvo za određeni proizvod.
U slučaju izdavanja jamstvenog lista, kojim proizvođač jamči ispravnost proizvoda u tijeku određenog vremena, kupac može, ako proizvod nije ispravan, zahtijevati da se taj proizvod u razumnom roku popravi, ili da mu se umjesto popravka preda drugi takav ispravan proizvod. Ukoliko za vrijeme trajanja jamstvenog roka nastupi neispravnost proizvoda isti se dostavlja u ovlašteni servis naveden u jamstvenom listu.
Pravo na korištenje jamstva ostvaruje se isključivo uz predočenje računa. Kupac je dužan čuvati jamstveni list i račun. Neispravnost proizvoda nastala kao posljedica nepravilnog korištenja i/ili nepostupanja u skladu s uputama nije osigurana jamstvom. Servisiranje i prodaja zamjenskih dijelova za kupljeni proizvod osigurana je putem ovlaštenih servisera navedenih u jamstvenom listu.

Za
šita u prikupljanju osobnih podataka i njihovom korišenju
Tenpla se obvezuje poštivati anonimnost i privatnost korisnika Kuhinja.net Internet prodavaonice te će podatke koristiti i obrađivati isključivo u svrhu i namjenu određenu ovim uvjetima. Tenpla može prikupljati osobne podatke korisnika, kao što su ime, adresa, OIB, telefonski broj ili e-mail adresa samo ako iste korisnik dobrovoljno dostavi Tenpli.
Tenpla će navedene podatke koristiti isključivo u svrhu ispunjena ugovornih obveza te što boljeg uvida i razumijevanja pojedinačnih potreba, navika i zahtjeva korisnika kao i daljnjeg razvijanja te kvalitetnijeg pružanja svih usluga Kuhinja.net Internet prodavaonice.  Tenpla prikuplja, obrađuje i objavljuje podatke o korisnicima koji se odnose na način uporabe Kuhinja.net Internet prodavaonice bez otkrivanja identiteta korisnika i/ili osobnih podataka koji omogućuju otkrivanje identiteta korisnika.
Tenpla prikuplja i bilježi podatke o IP-adresi korisnika ili o lokaciji računala za potrebe sistemskog administriranja, rješavanja kvarova, potvrde preuzimanja sadržaja ili unapređivanja tehničkih aspekata internetskog servisa. Također, automatizirano će bilježiti podatke o navikama korištenja Kuhinja.net Internet prodavaonice od strane korisnika, među ostalim i zapisničku datoteku o posjećenosti određenih stranica i/ili sadržaja. Takve podatke Tenpla će koristiti isključivo u svrhu unapređivanja svoje usluge te prilagodbe i individualizacije promotivnih aktivnosti prema potrebama pojedinog korisnika.
Spomenutu suglasnost za obradu podataka prikupljaju se u svrhu upoznavanja Tenpla s kupovnim navikama, kao i u informativne svrhe te svrhe promidžbe usluga i proizvoda za sve vrijeme trajanja registracije posjetitelja stranica, kao i za ostale promidžbene potrebe pružatelja usluga.
Prihvaćanjem uvjeta poslovanja potvrđujete da ste upoznati s pravom da u svakom trenutku možete u cijelosti povući ovu izjavu o suglasnosti te da će povlačenjem izjave o suglasnosti u cijelosti će prestati obrada Vaših podataka kao i Vaša registracija u Kuhinja.net Internet prodavaonici.
Upoznati ste i s pravom da u svakom trenutku možete i djelomično povući ovu izjavu o suglasnosti za obradu podataka.
Tenpla ne bilježi broj vaše kreditne kartice niti pohranjuje transakcijske podatke.  Za naplatu kreditnih kartica koristi usluge treće strane, svjetskog servisa Skrill ( bivši Moneybookers ), www.skrill.com , koji ima preko 36 miliona korisnika i preko 156 tisuća poslovnih subjekata koji se koriste njihovim uslugama. Skrill enkripcijom štiti vaše podatke.

Vanjske usluge

Usluge koje Vam pruža Kuhinja.net Internet prodavaonica ne uključuju troškove koje snosite koristeći računalnu opremu i drugu elektroničku opremu (elektroničke uređaje) te usluge za pristup našim stranicama. Tenpla nije odgovorna za troškove telefona, podatkovnog prometa ili bilo koje druge troškove do kojih može doći prilikom narudžbe ili pregledavanja/pretraživanja web stranica.

Izmjene
Tenpla zadržava pravo na izmjenu i dopunu ovih uvjeta i pravila u bilo kojem trenutku te se obvezuje o navedenome obavijestiti sve registrirane korisnike Kuhinja.net Internet prodavaonice na odgovarajući način.
Ukoliko se ne slažete s navedenim pravilima korištenja i ne želite ih prihvatiti, molimo Vas da nam se obratite putem e-maila na adresu info@kuhinja.net, a kako bismo Vas izbrisali iz baze korisnika Kuhinja.net Internet prodavaonice.

Sigurnost

Prilikom registracije u Kuhinja.net Internet prodavaonicu biti ćete dužni kreirati lozinku koju morate zadržati samo za sebe i ne dijeliti je s drugim osobama. Odgovorni ste za sve akcije i narudžbe koje su naručene pod Vašim korisničkim računom. Ako znate ili sumnjate da još netko zna Vašu lozinku, ljubazno Vas molimo da nas kontaktirate putem e-maila:  info@kuhinja.net a kako bismo Vam dali upute za izmjenu Vaše lozinke.
Ukoliko postoji bilo kakva sumnja da postoji propust u sigurnosti, Tenpla ima pravo od Vas tražiti da promijenite lozinku ili može blokirati Vaš korisnički račun.
Sve stranice Kuhinja.net Internet prodavaonice na kojima se vrši razmjena povjerljivih podataka (lozinka, plaćanje putem interneta..) zaštićene su uporabom SSL sigurnosnog protokola (128-bitna zaštita podataka). SSL zaštitno kodiranje je standardna tehnologija zaštite podataka koja omogućava sigurnu razmjenu podataka između Vašeg preglednika i stranica Kuhinja.net Internet prodavaonice.
Kuhinja.net Internet prodavaonica koristi „cookie“ isključivo kao identifikator sesije, odnosno „cookie“ sadrži tzv. 'session id', kako bi se osiguralo da tijekom trajanja sesije webshop prepoznaje i pamti korisnikov preglednik (browser), a samim time i korisnika te na taj način omogući kupnju.

Intelektualno vlasništvo

Sadržaj Kuhinja.net Internet prodavaonice je zaštićen i trenutno Tenpla ostvaruje jedinstveno pravo na njegovo korištenje. Za svako komercijalno korištenje sadržaja na stranicama Kuhinja.net Internet prodavaonice morate prethodno kontaktirati Tenpla putem e-mail adrese : info@kuhinja.net

Dostupnost kuhinja.net Internet prodavaonice

Iako Vam Tenpla nastoji dati najbolju moguću ponudu usluga isti ne može grarantirati da će usluge na Kuhinja.net Internet prodavaonici odgovarati Vašim potrebama.
Pristup na internetske stranice Kuhinja.net Internet prodavaonice ponekad može biti nedostupan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja te u slučajevima nepredviđenih okolnosti koje ćemo nastojati otkloniti u najkraćem mogućem roku.

Povezane internet stranice

Web stranica Kuhinja.net Internet prodavaonice uključuje linkove na druge internet stranice, materijali na tim stranicama su izvan kontrole Tenpla te korisnici na njih pristupaju na vlastitu odgovornost i rizik te stoga Tenpla nije odgovorna za sadržaj na tim stranicama.
Dio web stranica Kuhinja.net Internet prodavaonice predviđen je za oglašavanje i oglašivači su odgovorni da ti materijali budu usuglašeni sa zakonskim normama i pravilima. Tenpla nije odgovorna za bilo kakve pogreške i nepravilnosti marketinških materijala.

Komuniciranje

Registracijom dajete suglasnost da Vas Tenpla u svrhu promocije usluge i proizvoda može putem elektroničke pošte obaviještavati o promjenama ili dodavanja sadržaja stranicama, popustima, akcijama, proizvodima ili promjeni načina pružanja usluge. Korisnik može u svakom trenutku opozvati navedenu suglasnost.
Po pitanju bilo kakvih problema, nejasnoća dostupni smo Vam na mail adresi :  info@kuhinja.net .